GRUPPTRÄNINGSPASS

Strong Nation ™

Ett pass som lättast kan beskrivas som en kombination av HIIT, egna kroppsvikts övningar, styrka och kondition. Rörelserna är synkroniserade med musiken och tempot vilket ger passet en hög intensitet.

Genom att använda sig av sin egen kroppsvikt, kommer man att få muskulär uthållighet, toning och definition, och givetvis den stora glädjen att träna tillsammans till härlig musik.

Vi var med och skapade historia med detta pass, då vår instruktör var med på den första utbildningen i världen.

P​rocedos (P9)

Prova på ett nytt sätt att träna och upplev kraften i 3D-funktionell träning. Detta pass kommer sätta din kropp i rörelse precis som vi rör oss i vardagen och i våra sporter. Mattan vi använder oss av ger dig tydliga mål för vad just din egna kropp vill och behöver utvecklas inom.

Genom guidning av siffror och riktningar på mattan kommer du involvera hela din kropp i nya variationer på gamla övningar som tex utfall, lyft, pressar, rotationer och hopp.

Funktionellt, högintensivt, energifyllt, roligt och enkelt - utan en koreografi som behöver läras in.

Indoor Walking

Träningsformen kan liknas med cykling men du använder dig av en form av crosstrainer istället. Passet utövas stående med stavar för att aktivera hela kroppen.  

Belastning, position och tempo varieras under passets gång. På så sätt blir passet så tufft eller lätt som du själv vill. Genom att engagera stora muskelgrupper ger Indoor Walking en bra konditionstränande effekt.

Indoor Walking är inte bara bra för konditionen utan också för vår balans, stabilitet och bålstyrka.

Träningsformen är skonsam för knäna. Fullt ös från början till slut.


Visste ni att Hälsohuset var först i Värmland med instruktörsledda IDW pass

Soma Move®

Är du stel, blir du mjuk och är du mjuk blir du stark.

Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där vi både tränar vår styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans.

Passet utförs barfota med endast kroppen som redskap. Visste ni att Hälsohuset var andra anläggningen i Värmland med att köra somamove.

Jumping® Fitness

Som andra anläggning i Sverige kan vi stolt presentera JUMPING® Fitness som är en rolig, effektiv och skonsam träningsform på studsmattor. Du tränar kondition, styrka och balans till härligt medryckande musik.

Det är skonsamt för knä, höft och rygg. Mattan tar upp 70% av stötarna. Kan du inte springa p.g.a. t.ex. en knäskada så kommer du högst troligt kunna träna JUMPING®. Likaså om du har fotleds-, höft- eller ryggproblem.

JUMPING® är tre gånger så effektivt som jogging. Det beror på de konstanta variationerna i gravitation, där fler än 400 muskler spänns och slappnar av samtidigt. Det är fler än i de flesta konditionssporter.

JUMPING® är ett fantastiskt komplement till löpträning. Ger ökad spänst och ett starkare och effektivare löpsteg. Vad sägs om 6-10 minuter bättre tid på milen?BOXEN CORE - Här tränar vi upp bålen; musklerna som stabiliserar vårt centrum som är länken till alla rörelser vi gör. Träning av bålen förbättrar vår hållning och vi får en lättare vardag, förebygger skador och värk samt att vi med en bra hållning också får ut mer av annan träning. Core är en klass för alla – ”kontorsråttan” och ”elitmotionärer” möter här utmanande övningar som stärker upp och förbättra förutsättningarna oavsett mål


BOXEN TABATA - Tabatapass intervaller om 20sek jobb 10 sek vila


BOXEN STYRKAVill du bli öka din styrka och din explosivitet? I BOXEN STYRKA utmanar vi dig i både klassisk och mer okonventionell styrketräning. Vi använder både kroppen och vikter som redskap. Du lär dig övningarna, använder dem och till slut utmanar du dig i dem så att du har möjlighet att hitta din egen träningsnivå. Samma utmaningar i två månader så att du kan utmana dig själv. I denna klass arbetar du i ditt egna tempo. Du har alltid en egen station som du kan anpassa efter ditt behov

CORE - Är en träningsform med mage och rygg i fokus. Målet är att öka din kroppskännedom och därigenom skapa en bättre hållning. Samtidigt förebygger vi skador då core stärker stabilitetsmuskulaturen


CORE INTERVALLÄr du ute efter riktigt tuff coreträning?

Då är Core intervall passet för dig, 30 minuters pass med tidsintervaller med hög intensitet. Ett effektivt intervall pass som passar både nybörjare och vana deltagare. 

MRB - Ett 30 minuters styrkepass som fokuserar på ben, rumpa och bål i en härlig mix. I ett varierat utbud av övningar ser vi till att musklerna får jobba maximalt med både styrka och uthållighet.


MRB INTERVALL - ​Ett intensivt träningspass med fokus på lår, rumpa och mage. Ett 30 minuters effektivt intervall pass som passar både nybörjare och vana deltagare.

HATHA YOGA - Här kombineras klassiska yogarörelser med andningsövningar, avspänning samt meditation. Genom att sträcka, tänja och stärka muskler och leder ökar styrkan och smidigheten.


MINIBAND - Ett 30 minuters pass med fokus på styrketräning för hela kroppen med hjälp av minibands. Minibanden ger ett konstant motstånd vilket gör att musklerna mer eller mindre är aktiverade under hela passet.PUMPHär jobbar du med skivstång och viktplattor. Du tränar upp styrka och uthållighet på ett enkelt och roligt sätt till musik. Fokus på låg belastning och högt antal repetitioner går vi igenom Bröst, Rygg, Axlar, Biceps, Triceps, Mage.

Den stora fördelen med Pump är att du själv bestämmer hur jobbig du vill att träningen ska bli. Nästan alla övningar utförs med skivstång som du själv justerar vikterna på


SPINNING - Effektiv och rolig konditionsträning på cykel, till musik! En träningsform med fokus på hjärta/lungor (kondition), ben, mage och rygg. Spinning är skonsamt för dina knän eftersom de inte utsätts för stötar. Du inspireras av musiken, instruktören och dina cykelkompisar men anpassar belastningen efter din egen förmåga. Du arbetar med kroppens största muskelgrupper vilket gör att du förbrukar väldig​t mycket energi och förbättrar din kondition snabbt

Du behöver INTE ha cykelskor men ta gärna med dig en vattenflaska och en handduk, det kan behövas.

STEP-UP - Ett 30 minuters pulshöjande och varierat pass med stegkombinationer på bräda som bättrar på både kondition och koordination

VR SPINNING - Vi erbjuder virtuella spinningpass på morgonen, verklighetstrogna pass i levande miljö. Du kan även boka en tid när just du vill cykla ensam eller med kompisen. Passen är ca 30-120 min. Du kommer att få cykla i fantastiska utemiljöer i nyckfull och blandad terräng. Intervaller, backträning och långa härliga raksträckor.


TABATAPUMP - Styrketräningspass för hela kroppen med skivstång och vikter. klassen ut​manar d​ig och gör dig starkare. En tabataserie är alltid 20 sekunder intensivt jobb med 10 sekunders vila. Detta upprepas 8 gånger.

YINYOGA - är en lugn men energigivande yogaform som förbättrar din rörlighet och stärker dina leder. Fokus ligger på cirkulation och flexibilitet i bindväv, leder och ligament. övningarna utförs liggande eller sittande position. Du är 3-5 minuter i varje position.


YOGA NIDRA 

Hitta en favorit eller utmana dig själv med att prova på något nytt!