GRUPPTRÄNINGSPASS

POUND - Rockout.Workout.®

Rockigt! Svettigt! Roligt!

Här använder vi oss av ett par lättviktade trumpinnar ”Ripstix” och blir för en stund proffstrummis. Vi låter rockstjärnan inom dig komma fram! Squats, lunges, abs, du märker knappt att du gör dem. Endorfin- och energiskapande konditionsträning där både ben, rumpa och mage kommer bränna ordentligt.

Du kör helt utifrån egen nivå och dagsform. 

Så dyk upp i din coolaste tränings outfit och gör dig redo att släppa loss! Alla kan vara med, inga förkunskaper krävs!

Indoor Walking

Träningsformen kan liknas med cykling men du använder dig av en form av crosstrainer istället. Passet utövas stående med stavar för att aktivera hela kroppen.  

Belastning, position och tempo varieras under passets gång. På så sätt blir passet så tufft eller lätt som du själv vill. Genom att engagera stora muskelgrupper ger Indoor Walking en bra konditionstränande effekt. 

Indoor Walking är inte bara bra för konditionen utan också för vår balans, stabilitet och bålstyrka. Träningsformen är skonsam för knäna. Fullt ös från början till slut. Visste ni att Hälsohuset var först i Värmland med instruktörsledda IDW pass

Soma Move®

Är du stel, blir du mjuk och är du mjuk blir du stark. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där vi både tränar vår styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans. 

Passet utförs barfota med endast kroppen som redskap. Visste ni att Hälsohuset var andra anläggningen i Värmland med att köra somamove.

Jumping® Fitness

Som andra anläggning i Sverige kan vi stolt presentera JUMPING® Fitness som är en rolig, effektiv och skonsam träningsform på studsmattor. Du tränar kondition, styrka och balans till härligt medryckande musik. träningsformen är skonsam för knä, höft och rygg. Mattan tar upp 70% av stötarna. Kan du inte springa p.g.a. t.ex. en knäskada så kommer du högst troligt kunna träna JUMPING®. Likaså om du har fotleds-, höft- eller ryggproblem. 

JUMPING® är tre gånger så effektivt som jogging. Det beror på de konstanta variationerna i gravitation, där fler än 400 muskler spänns och slappnar av samtidigt. Det är fler än i de flesta konditionssporter. JUMPING® är ett fantastiskt komplement till löpträning. Ger ökad spänst och ett starkare och effektivare löpsteg. Vad sägs om 6-10 minuter bättre tid på milen?

BOXEN CORE - Här tränar vi upp bålen; musklerna som stabiliserar vårt centrum som är länken till alla rörelser vi gör. Träning av bålen förbättrar vår hållning och vi får en lättare vardag, förebygger skador och värk samt att vi med en bra hållning också får ut mer av annan träning. Core är en klass för alla – ”kontorsråttan” och ”elitmotionärer” möter här utmanande övningar som stärker upp och förbättra förutsättningarna oavsett mål.

BOXEN FLEXHär tränar du styrka och kondition med olika upplägg varje gång. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har lång träningserfarenhet, våra instruktörer ser till att du får rätt förutsättningar för ett riktigt bra pass som passar dig.

BOXEN POWER - Ett pass som passar de flesta då du arbetar utefter din egen förmåga och träningsstatus. Passet är uppbyggt för att maximera din muskelstyrka med hjälp av redskap som ger motstånd och muskeltryck. Genom intervallerna använder vi oss av skivstång, fria vikter och egen kroppsvikt för att aktivera alla stora muskelgrupper

BOXEN TABATA - Tabatapass intervaller om 20sek jobb 10 sek vila

BOXEN STYRKAVill du bli öka din styrka och din explosivitet? I BOXEN STYRKA utmanar vi dig i både klassisk och mer okonventionell styrketräning. Vi använder både kroppen och vikter som redskap. Du lär dig övningarna, använder dem och till slut utmanar du dig i dem så att du har möjlighet att hitta din egen träningsnivå. Samma utmaningar i två månader så att du kan utmana dig själv. I denna klass arbetar du i ditt egna tempo. Du har alltid en egen station som du kan anpassa efter ditt behov

BOXEN ÖVERKROPP - Styrketräning för rygg, axlar, armar och bröst. Olika upplägg varje gång

CORE - Är en träningsform med mage och rygg i fokus. Målet är att öka din kroppskännedom och därigenom skapa en bättre hållning. Samtidigt förebygger vi skador då core stärker stabilitetsmuskulaturen

JUMPMIX - Ett pass där vi blandar styrke – och konditionsövningar.

Passet för ben, mage och flås. Passet är uppbyggt så att du själv bestämmer vilken nivå du vill träna och du kör på utefter dina förutsättningar, målet är att utmana dina gränser. Enkelt och effektivt pass där alla kan vara med. Missa inte chansen att ta ut dig ordentligt 

HATHA YOGA - Här kombineras klassiska yogarörelser med andningsövningar, avspänning samt meditation. Genom att sträcka, tänja och stärka muskler och leder ökar styrkan och smidigheten.

PUMPHär jobbar du med skivstång och viktplattor. Du tränar upp styrka och uthållighet på ett enkelt och roligt sätt till musik. Fokus på låg belastning och högt antal repetitioner går vi igenom Bröst, Rygg, Axlar, Biceps, Triceps, Mage.

Den stora fördelen med Pump är att du själv bestämmer hur jobbig du vill att träningen ska bli. Nästan alla övningar utförs med skivstång som du själv justerar vikterna.

SPINNING - Effektiv och rolig konditionsträning på cykel, till musik! En träningsform med fokus på hjärta/lungor (kondition), ben, mage och rygg. Spinning är skonsamt för dina knän eftersom de inte utsätts för stötar. Du inspireras av musiken, instruktören och dina cykelkompisar men anpassar belastningen efter din egen förmåga. Du arbetar med kroppens största muskelgrupper vilket gör att du förbrukar väldig​t mycket energi och förbättrar din kondition snabbt. Du behöver INTE ha cykelskor men ta gärna med dig en vattenflaska och en handduk, det kan behövas.

SPINNING VR - Vi erbjuder virtuella spinningpass på morgonen, verklighetstrogna pass i levande miljö. Du kan även boka en tid när just du vill cykla ensam eller med kompisen. Passen är ca 30-120 min. Du kommer att få cykla i fantastiska utemiljöer i nyckfull och blandad terräng. Intervaller, backträning och långa härliga raksträckor.

STEP-UP - Ett 30 minuters pulshöjande och varierat pass med stegkombinationer på bräda som bättrar på både kondition och koordination. 

TABATAPUMP - Styrketräningspass för hela kroppen med skivstång och vikter. klassen ut​manar d​ig och gör dig starkare. En tabataserie är alltid 20 sekunder intensivt jobb med 10 sekunders vila. Detta upprepas 8 gånger.

YINYOGA - Är en lugn men energigivande yogaform som förbättrar din rörlighet och stärker dina leder. Fokus ligger på cirkulation och flexibilitet i bindväv, leder och ligament. övningarna utförs liggande eller sittande position. Du är 3-5 minuter i varje position.

YINYOGA MED BOLSTER - Ett pass med mjuka övergångar, där vi tar med oss bolstret in i olika sittande och liggande positioner, ofta i flera minuter. Vi fokuserar på att återhämta oss och slappna av, samtidigt som kroppens bindväv får tänjas ut. Varma kläder rekommenderas.

Hitta en favorit eller utmana dig själv med att prova på något nytt!