GRUPPTRÄNING

Hitta en favorit eller utmana dig själv med att prova på något nytt!

BOXEN CORE 

Här tränar vi upp bålen; musklerna som stabiliserar vårt centrum som är länken till alla rörelser vi gör. Träning av bålen förbättrar vår hållning och vi får en lättare vardag, förebygger skador och värk samt att vi med en bra hållning också får ut mer av annan träning. Core är en klass för alla – ”kontorsråttan” och ”elitmotionärer” möter här utmanande övningar som stärker upp och förbättra förutsättningarna oavsett mål.

BOXEN FLEX 

Här tränar du styrka och kondition med olika upplägg varje gång. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har lång träningserfarenhet, våra instruktörer ser till att du får rätt förutsättningar för ett riktigt bra pass som passar dig.Klicka på den här texten för att börja redigera. I det här blocket kan du lägga till så många rader du vill, vilket gör det perfekt för att visa en tidslinje eller berätta om en affärsprocess. Klicka på det gröna tecknet + på varje rad, så skapas en ny rad under. Dubbelklicka på bilderna för att ändra dem.

BOXEN POWER 

Ett pass som passar de flesta då du arbetar utefter din egen förmåga och träningsstatus. Passet är uppbyggt för att maximera din muskelstyrka med hjälp av redskap som ger motstånd och muskeltryck. Genom intervallerna använder vi oss av skivstång, fria vikter och egen kroppsvikt för att aktivera alla stora muskelgrupper

BOXEN TABATA

Tabatapass intervaller om 20sek jobb 10 sek vilaKlicka på den här texten för att börja redigera. I det här blocket kan du lägga till så många rader du vill, vilket gör det perfekt för att visa en tidslinje eller berätta om en affärsprocess. Klicka på det gröna tecknet + på varje rad, så skapas en ny rad under. Dubbelklicka på bilderna för att ändra dem.

BOXEN STYRKA 

Vill du bli öka din styrka och din explosivitet? I BOXEN STYRKA utmanar vi dig i både klassisk och mer okonventionell styrketräning. Vi använder både kroppen och vikter som redskap. Du lär dig övningarna, använder dem och till slut utmanar du dig i dem så att du har möjlighet att hitta din egen träningsnivå. Samma utmaningar i två månader så att du kan utmana dig själv. I denna klass arbetar du i ditt egna tempo. Du har alltid en egen station som du kan anpassa efter ditt behov.

BOXEN ÖVERKROPP

Styrketräning för rygg, axlar, armar och bröst. Olika upplägg varje gång.

JUMPING® FITNESS

Som andra anläggning i Sverige kan vi stolt presentera JUMPING® Fitness. En rolig, effektiv och skonsam träningsform på studsmattor. Du tränar kondition, styrka och balans till härligt medryckande musik. träningsformen är skonsam för knä, höft och rygg. Mattan tar upp 70% av stötarna. Kan du inte springa p.g.a. t.ex. en knäskada så kommer du högst troligt kunna träna JUMPING®. Likaså om du har fotleds-, höft- eller ryggproblem. JUMPING® är tre gånger så effektivt som jogging. Det beror på de konstanta variationerna i gravitation, där fler än 400 muskler spänns och slappnar av samtidigt. Det är fler än i de flesta konditionssporter. JUMPING® är ett fantastiskt komplement till löpträning. Ger ökad spänst och ett starkare och effektivare löpsteg. Vad sägs om 6-10 minuter bättre tid på milen?

JUMPMIX

Ett pass där vi blandar styrke – och konditionsövningar.

Passet som utmanar dina ben, mage och flås. Passet är uppbyggt så att du själv bestämmer vilken nivå du vill träna och du kör på utefter dina förutsättningar, målet är att utmana dina gränser. Enkelt och effektivt tabatapass där alla kan vara med. Missa inte chansen att verkligen ta ut dig ordentligt.

MRB

Ett effektivt koreograferat pass till häftig musik med fokus på att stärka muskelgrupperna mage, rumpa och ben funktionellt.

POUND - Rockout. Workout.® 

Rockigt! Svettigt! Roligt!

Här använder vi oss av ett par lättviktade trumpinnar ”Ripstix” och blir för en stund proffstrummis. Vi låter rockstjärnan inom dig komma fram! Squats, lunges, abs, du märker knappt att du gör dem. Endorfin- och energiskapande konditionsträning där både ben, rumpa och mage kommer bränna ordentligt. Du kör helt utifrån egen nivå och dagsform. Så dyk upp i din tränings outfit och gör dig redo att släppa loss! Alla kan vara med, inga förkunskaper krävs!

STEP UP

Ett 30 minuters pulshöjande och varierat pass med stegkombinationer på bräda som bättrar på både kondition och koordination.

TABATAPUMP

Styrketräningspass för hela kroppen med skivstång och vikter. klassen ut​manar d​ig och gör dig starkare. En tabataserie är 20 sekunder intensivt jobb med 10 sekunders vila. Detta upprepas 8 gånger. Ben, rygg, bröst, biceps, triceps och axlar får sig en omgång i detta pass.

SOMA MOVE®

Är du stel, blir du mjuk och är du mjuk blir du stark. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där vi både tränar vår styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans.

Passet utförs barfota med endast kroppen som redskap. Visste ni att Hälsohuset var andra anläggningen i Värmland med att köra somamove.

YINYOGA

Är en lugn men energigivande yogaform som förbättrar din rörlighet och stärker dina leder. Fokus ligger på cirkulation och flexibilitet i bindväv, leder och ligament. övningarna utförs liggande eller sittande position. Du är 3-5 minuter i varje position.